onsdag 21 februari 2018

Happy happy......... de e VÅR.
Fattar ni....VÅR VÅR VÅR. Jag älskar dagens väder, ja de senaste dagarnas väder oxå....älskar våren.Fyra underbara plusgrader, vindstilla och fågelkvitter....just nu finns fan inget bättre.

Snön är borta sen länge eller alla fall det är nån vecka sen den smälte bort. Frost han hälsar på i bland men han är liksom snön en ganska ovälkommen gäst och får gärna förbli borta. I och för sig så små snöade det innan i dag, så där lite snyggt så det var helt okej.

Att det är vår på gång syns såklart på att snödropparna snart spelat ut sin roll för denna gång. Vissa har tappert kämpat sig igenom lager av löv och de reser sig nu ståtligt över alla löven som den kung över vinterblommorna de är.Säsongens första dagar av trädgårdsarbete är bara så underbart. Stenplattorna får sig ett uppsving av hackjärnet. Blir riktigt snyggt om man som jag gillar det lite vilda, det oregelbundna, men när det blir för vilt så får man ta hand om det vilda. Det har vi redan gjort i trädgården, sågat och ansat träd och buskar. Det mycket gamla pilträdet har blivit stivlat. Så skönt när detta är gjort, nu ska bara allt transporteras bort, vilket är ett mindre kul jobb haha. 
Älskar denna tidiga vårvinter som det är just nu. Planera och fundera på vårens övriga projekt i trädgården, på pooldäcket och det fd grönsakslandet. 

Nedan är vårt fd grönsaksland och blåbärshörnan som björnbären snabbt har tagit över. Taggsäkerklädsel krävs för att forcera dessa björnbärssnår, som faktiskt växt igenom en rejäl tujahäck för de står på andra sidan av den häcken. Vi klipper ner och klipper ner men de tar ändå över...... Gäller att vara realistisk för här finns hur mycket som helst att göra i vår trädgård. Det jag kan göra i dag slipper jag göra i morgon tänker jag.

Ha en underbar dag oavsett om ni har vår eller snö. 

Kram
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar