måndag 8 januari 2018

VARNING FÖR ETT JÄKLA LÅNGT INLÄGG

Helt galet så fort tiden går. 

Nyss var det november, jag och ena dottern var på spa. Mys i varma bassänger, massagestrålande bubbelbad, fruktfat och tända ljus. Enda minuset var räkmackan, satan så liten den var, typ en mumsbit.... Ja ni ser själv, på en liten pappers tallrik ligger världens minsta lilla räkmacka. fast otroligt god. 


Mysigt och en "lätt göra om grej" fast lite väl dyrt när nu räkmackan var så liten.....

En annan liten fyllde visst ett år i början av december och kalas på det. Fattar inte att "all denna väntan ungen" är hela ett år...galet galet och galet söt och galet underbar.....Adventsmys är ju kännetecknet för december, åtminstone innan själva julaftonshetsen tickar igång. Så även för oss, efter några gåbort julmys med släkt och vänner var det dags för tanten & mannen att riva av sitt julmysigamingel. Och tanten vaknar sjuk, sjuk som i halsont från hell och med en trötthet som nästan däckade en. Alla fick en smsvarning om sjuka tantens tillstånd men alla var så pigga på att bli smittade innan jul att alla, precis alla kom. Härligt får jag ju säga. Det gladde ju den sjuka tanten lite extra att ev få dela mina smittor med mina fina vänner.

Folk välde in, maten på bordet växte, fördrinken av årets blossa glögg serverades och sen startade årets största kräng fest.........


Alla mätta, nöjda, små runda under fotsulorna och sprängfyllda av godis och glögg. Lätt roligaste julmysminglet under dec -17. Dagen efter såg det ut som vi hade haft julgrisar på besök.......

Så nu vet alla att 18 personer inte kan ha fel....julmys hos tant å farbror är klart det bästa julmyset man kan ha.

Dagen efter var en annan dag som vi helt håller tyst om, precis som min röst som försvann i fyra dagar.

I december och under maj till augusti finns det ett speciellt fenomen som gör att dagarna går extra snabbt och huxflux var det dags att fira vår familjs julafton här hemma. Barn, barnbarn och våra svärbarn kom hit från när å fjärran. Årets viktigaste gemensamma måltid intogs under starka traditionella former.....Taco på mammas vis. Mitt hjärta svämmar över av kärlek när inget barn vill rucka på vår jultacomiddag. Enligt traditionen så var även julduken på, viktigt med detaljerna vet ni.Ja bättre bild än så serveras inte men alla ser väl att det är tacos på tallrikarna, julmust, julöl och vanligt vatten i glasen. 

Tick tack så var självaste julafton här och alla de våra var åter samlade men nu hos mina fina föräldrar. 27 personer utav 29 , inte illa alltså. Världens mysigaste julafton, så lugn och fin fast det kryllade av småttingar. 

Jag mötte tomten, satan vad rädd jag blev men var ju tvungen att bränna av ett foto på den rödklädda filuren.


När man får barnbarn blir det liksom kul med jul igen. Deras glädje över julklapparna ger en själv så mycket glädje och en ganska tom börs.......
Hade kanske varit på sin plats att önska er God Jul men det skiter vi i för det är liite för sent för det eller jäkligt mycket förtidigt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar